Чай от естествените му находище от скалите на Триград - от Планината на Орфей - Родопа!


Мурсалският (Триградски) чай обича слънцето, височината, свободата, затова на него му е най-добре на върха на самите скали, за да го грее слънцето отвсякъде и да пие от животворните му лъчи енергия, която после да върне на нас - Хората.

Напече ли го слънцето, особенно по време на цъфтежа (месец юли), надалеч се разнася лимонено-медения аромат на мурсалски чай, а над него рояци пчели се вият и се надпреварват да пият нектар от жълтите цветчета.

В добри и лоши времена мурсалският чай е на почит за нас. Разболее ли се човек от простуда, корем ли го заболи, напрегнат ли е - пак се обръща към него с надежда и тя се оправдава. Това го твърдят не само триградчани, но и вече хората от различни краища на България и затова все повече го ценят и търсят.

Но все питат дали е истински! - Да, истински е, в пълния смисъл на думата, защото го отглеждаме и расте на естественото за него място в скалите и в подножието на скалите на Триград, с много любов.

Чаят на дълголетието и чудотворните му качества!

Според д-р Анатолий Аликовски и неговите дългогодишни изследвания за влиянието на мурсалския чай върху човешкия организъм, поместени в неговите изследвания на мурсалския чай,

Билката има силно антиоксидантно действие, дължащо се на цинка в нея, т.е. изчиства отровните вещества от организма на човека и засилва имунната му система.
Доказано е съдържанието на над 22 микроелемента - желязо, мед, кобалт , селен, натрий, калий и други.

Посетете Триград

и сами се убедете в чудотворната му и лечебна сила!


Лечебно действие

По какъв начин Мурсалският чай влияе на организма?

Натурален антиоксидант

Мурсалският чай забавя процесите на стареене, благодарение на действието на мощните антиоксиданти. Притежава силно тонизиращо, общоукрепващо, антианемично и диуретично действие

Природна превенция

Намалява риска от високо кръвно налягане, инфаркт, инсулт, предпазва от развитието на раковите клетки. Подпомага сърдечната дейност.

Бъбреци

Отлично средство при заболяване на бъбреците и пикочните канали. Помага при заболяване на простатата и трудно уриниране, стимулира потентността.

При дихателната система

Има силно противовъзпалително, противомикробно и антибактериално действие, отлично средство за лечение на простудни заболявания – кашлица, възпалено гърло, грип, бронхити и други заболявания на дихателната система.


Изкуството да се приготви чаят!

Как да приготвим Мурсалския чай?

2-3 стръкчета се нарязват и заливат с 500 мл. кипяща вода.
Оставя се да кисне в продължение на 5-10 мин.
Подслажда се с пчелен мед, боров мед или захар.
Пие се три пъти дневно.

Top